Polskie forum Live for Speed Strona Główna Polskie forum Live for Speed
Forum Polskiego Portalu Live for Speed

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Wyprzedź mnie!

Poprzedni temat «» Następny temat
Mercedes Benz World Racing
Autor Wiadomość
BlueWind 
Weteran




Wiek: 24
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 555
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03 Cze 2007 08:39   Mercedes Benz World Racing

2 lata temu kupiłem koledze właśnie tą grę na jego urodziny. Odstawił ją, merce szybko się nudziły. Wczoraj znalazłem w internecie nowe auta oraz trasy do MBWR'a i postanowiłem znów zainstalować tą grę.Można powiedzieć, że MBWR to takie TDU z lepszą fizyką i mniejszymi wymaganiami (800Mhz, 256 Ram, akcelelator 3D). Tak samo jak w TDU mamy tutaj bardzo długie trasy. Dla drifterów są piękne, kręte, japońskie, górskie drogi (TOUGE) :smt001 . Mamy też normalne tory, których TDU nie ma :smt001


Poniżej mały poradnik co zrobić aby móc z nami pograć.


1. "Kupujemy" grę. -click-

2. Sciągamy patch 1.6.6. -click-

3. Sciągamy crack'a. -click-



Teraz mamy gotową grę do gry multiplayer. Po tych zabiegach powinniśmy mieć dodatkową ikonę: World Racing Mutliplayer. Tam wyszukujemy i zakładamy nowe hosty. Aby można było wejsc na nasz host, należy najpierw sciągnąć nasz carpack:



Liveforspeed.pl World Racing carpack v0.3

Jak carpack będzie gotowy, link pojawi się tutaj.




Jeżeli chcesz dodać własny samochód do naszego skinpacka, wybierz 1 z tej kolekcji, a następnie wyslij mi plik z autem na PW. Z czasem zostanie on dodany do carpacka. Samochód wypakuj do głównego folderu World Racing. Aby zmienić parametry samochodu, użyj programu:


WR EditCar v1.5e -click-

Następnie wczytujemy plik z folderu naszego auta, który znajduje się w folderze WR-EditCars i zaczynamy "tuning" ;)
Są dwie określone zasady odnośnie parametrów auta:
-minimalna waga to: 1000kg
-grip opon musi wynosić: 1.0

Dzięki temu, jeżdząc razem, nie będziemy sobie mocno uciekać. Reszta (wykresy itp.) wedle uznania.


Przydatne programy:
WR Manager v0.5 -click-
Program do zarządzania zainstalowanymi autami i trasami.


Trasy:
Corsica -click-
by Shailen (aka Stupid Ugly Llama).


Normandie -click-
Also known as "Farmland". Scenery converted from NFS-PU.
_________________
Ostatnio zmieniony przez BlueWind 02 Lis 2008 03:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
KaZet 
Profesjonalista
--->S2<---




Wiek: 27
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 332
Skąd: Styków
Wysłany: 03 Cze 2007 08:42   

Hmmm ale czy linki do warezów są dozwolone na forum?
 
 
 
aik 
Amator
KIA MOTORS :P




Wiek: 29
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 110
Skąd: Katowice
Wysłany: 03 Cze 2007 09:28   

Blue, a czy ta wersja z rapidshare to jakas najnowwsza, czy wystarczy sciagnac z torrenta (bo z rapida bym pol roku sciagal :smt019 ), i tez bedzie wszystko dzialalo (nowe wozy, tory + multi). Bo ja znalazlem na torrencie, wazy okolo 1.2 GB i mam nadzieje, ze ta wersja bedzie tez ok :smt002
 
 
BlueWind 
Weteran




Wiek: 24
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 555
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03 Cze 2007 09:42   

Raczej będzie. To które chcesz sciągać to pewnie wersja 1.2.3. Wersja z ulepszoną fizyką i multi to 1.66. Patch 1.66 sciągniesz tutaj:

http://megagames.com/cracks/html/c909850_0.htm



Ściągaj czym prędzej ;)
_________________
 
 
aik 
Amator
KIA MOTORS :P




Wiek: 29
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 110
Skąd: Katowice
Wysłany: 03 Cze 2007 10:09   

Przejrzalem stronke z dodatkowymi autkami- wyglada miodzio :smt003
Rozumiem, ze zeby w multi sobie jezdzic na dodatkowych autkach, to pozostale osoby tez musza je miec sciagniete?

BlueWind napisał/a:
Ściągaj czym prędzej ;)

Tu jest chyba najwiekszy problem, niby seedow duzo, a szacowany czas mam ponad 70H :smt013

Oby przyspieszylo...
 
 
BlueWind 
Weteran




Wiek: 24
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 555
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03 Cze 2007 11:00   

aik napisał/a:
Rozumiem, ze zeby w multi sobie jezdzic na dodatkowych autkach, to
pozostale osoby tez musza je miec sciagniete?




Tak ;)


Przyśpieszy. Takie są torrenty ;p
_________________
 
 
Micno 
Weteran




Wiek: 21
Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 568
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04 Cze 2007 07:25   

Ja posiadam WR2 i muszę przyznać, że całkiem fajna gierka. Ze screenów wynika, że chyba oba WR'y różnią się samochodzami i trasami (nawet napisy, wskaźniki są takie same).

Jak chcecie driftować, to życzę powodzenia, ja się zadowole paleniem gumy na nitro :smt077

Ta gra ma trochę dziwną fizykę jazdy, i (przynajmniej w WR2) samochody są jakby z papieru, tak się obijają.

Ale mimo wszystko, to jest fajna gierka.

MBWR nie będę nawet próbował ściągać, bo przy mojej prędkości, to by się ściągało powyżej kilku dni, a i tak internet mi odcina ściąganie po ok. 12h :smt010
_________________
Pure-D / YF Club / PDC / MSC Club
 
 
Franek 
Weteran




Wiek: 25
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 701
Skąd: Kalisz
Wysłany: 04 Cze 2007 10:09   

Cytat:
MBWR nie będę nawet próbował ściągać, bo przy mojej prędkości, to by się ściągało powyżej kilku dni, a i tak internet mi odcina ściąganie po ok. 12h


A od czego są torrenty ? :smt039
 
 
W!ciu 
Profesjonalista


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 302
Skąd: śnieg
Wysłany: 04 Cze 2007 09:00   

BlueWind :
Trzeba sciagac cała gre z tymi nowymi autkami czy można jakiś patch z tymi wozami ?
 
 
BlueWind 
Weteran




Wiek: 24
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 555
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04 Cze 2007 10:01   

W!ciu napisał/a:
BlueWind :
Trzeba sciagac cała gre z tymi nowymi autkami czy można jakiś patch z tymi wozami ?




1. Sciagasz gre.
2. Instalujesz patch
3. Instalujesz wozy ze strony, którą podałem w 1 poście
_________________
 
 
qba 
Profesjonalista
Pr0 driver


Wiek: 24
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 310
Skąd: Kraków
Wysłany: 05 Cze 2007 08:08   

Ściągnijcie sobie lepiej World Racing 2, bo jest przynajmniej ruch drogowy i lepsza grafika. W ogóle ta gra ma super engine, przy takiej ładnej grafice idealnie chodzi na np. 6600GT z wszystkim na maxa (60fps). No i w World Racing 2 można sobie ustawić w % stopień symulacja - arkade (w jedynce też to chyba było). Na najtrudniejszych ustawieniach całkiem przyjemnie się jeździ.
_________________
 
 
 
aik 
Amator
KIA MOTORS :P




Wiek: 29
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 110
Skąd: Katowice
Wysłany: 05 Cze 2007 05:25   

BlueWind napisał/a:
Poza tym WR2 różni się fizyką.

To w ktorym WR jest mniej arcaedowa fizyka?
 
 
qba 
Profesjonalista
Pr0 driver


Wiek: 24
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 310
Skąd: Kraków
Wysłany: 05 Cze 2007 10:46   

Według mnie w obu częściach jest podobna - w obu dało się też ustawiać takim suwakiem balans symulacja / akrade. I po ustawieniu na 100% sim w dwójce oraz wyłączeniu helpów, typu kontrola trakcji czy ABS gra się całkiem przyjemnie.

Z tym, że gry się raczej nie da ściągnąć jednak z tego co pamiętam, bo jest zabezpieczona Starforcem, czy czymś takim. Ale demo WR2 zawsze można sobie ściągnąć i zobaczyć co i jak (jest jedna lokacja dostępna i dwa jakieś tam wyścigi, które działają tylko w trybie arkadowym), ewentualnie można oczywiście oryginała kupić :)
_________________
 
 
 
Seiec 



Wiek: 24
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 764
Skąd: Poznań
Wysłany: 05 Cze 2007 10:50   

qba napisał/a:
Z tym, że gry się raczej nie da ściągnąć jednak z tego co pamiętam, bo jest zabezpieczona Starforcem, czy czymś takim.


Polecam, jeśli ktoś chce się solidnie powcurwiać. Od dłuższego czasu siedzi u mnie na dysku i do dzisiaj nie wiem jak to ugryźć :/
Pozostaje oczywiście odłączenie napędu, ale to wyjątkowo niepraktyczne rozwiązanie.
 
 
szyszek 




Wiek: 29
Dołączył: 12 Sie 2004
Posty: 937
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05 Cze 2007 11:00   

Musze przyznac, ze mialem podobny problem z GT Legends - samowolne pozbycie sie napedu CD bylo srednio mile.

Jesli chodzi o gre Mercedes Benz - w pierwsza czesc naprawde sporo gralem, i baardzo milo wspominam. Ladne scenerie i modele samochodow w polaczeniu ze znosna fizyka zapewnialy naprawde mily przerywnik od LFS.
_________________
PinkNotGay!
Przymruż oczy. Musowo.
 
 
Micno 
Weteran




Wiek: 21
Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 568
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06 Cze 2007 07:29   

qba napisał/a:

Z tym, że gry się raczej nie da ściągnąć jednak z tego co pamiętam, bo jest zabezpieczona Starforcem, czy czymś takim. Ale demo WR2 zawsze można sobie ściągnąć i zobaczyć co i jak (jest jedna lokacja dostępna i dwa jakieś tam wyścigi, które działają tylko w trybie arkadowym), ewentualnie można oczywiście oryginała kupić :)


Dodam, że są trzy dema WR2.

1) demo Skoda - trasa: Włochy, samochody: Skoda Octavia II Racing, Skoda Octavia II RS
2) demo Volkswagen - trasa: Włochy, samochody: VW Golf I GTI, VW Golf V R32, VW Touraeg Dakar
3) demo ATS - trasa: jakiś tor, nie pamiętam, jaki, samochody: YES! Roadster, YES! coupe (czy coś takiego)

Dodam, że w tej grze, można w trakcie wścigu wyjechać poza tor, więc nawet na demie (włochy), mamy dostępny naprawdę duży teren :smt023
 
 
qba 
Profesjonalista
Pr0 driver


Wiek: 24
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 310
Skąd: Kraków
Wysłany: 06 Cze 2007 12:43   

Lepiej dac sobie tryb wolnej jazdy niz kariere (wyscigi), bo wtedy mozna sobie ustawic ten stopien symulacji.
_________________
 
 
 
aik 
Amator
KIA MOTORS :P




Wiek: 29
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 110
Skąd: Katowice
Wysłany: 06 Cze 2007 09:51   

Juz mam zainstalowane MBWR.

Gra jest SWIETNA :smt003 Wreszcie samochodowka, ktora mnie zaskoczyla pozytywnie :smt020

Tylko teraz mam dwa problemy:
- DFP dziala z pewnym opoznieniem, i nie wiem, gdzie to zmienic w opcjach gry :smt010
- Sciagnolem patcha 1.66 ze stronki podanej przez Blue Winda, a jak odpalam gre, to na dole pisze 1.6.2 INT :hmm:

I jak grac przez internet, bo takiej opcji nie widze :smt152


edit: Gra jest genialna :smt033 Faktycznie takie TDU z prostsza grafika i lepsza fizyka. Zeby jeszcze ruch uliczny byl... :smt010

Fotka z australii: http://img504.imageshack..../mbwrausub6.jpg

edit2: juz mam wersje 1.66 (najpierw trzeba zainstalowac oficjalnego opatcha 1.66, a dopiero pozniej podmieniac pliki z linku Blue Winda)
Ale multi nadal tam nie widze :smt013

edit3: :smt147 , gre online uruchamia sie przez osobny plik exe, a ja szukalem w ocjach :smt030

Jest nawet jeden serwer, ale jakis blad mi wywala, i nie moge wejsc :serio:
 
 
BlueWind 
Weteran




Wiek: 24
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 555
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06 Cze 2007 10:25   

Mój bład aik. Dałem linka do cracka nie do patcha. Sorki.
Tutaj prawidłowy link do patcha:
http://theborggaming.plan...ing_Patches.htm


Po jego zainstalowaniu powinieneś mieć na pulpicie drugą ikonkę: MBWR Multiplayer :smt001 . Może odezwij się na GG do mnie to pośmigamy razem :smt001

PS1: Jeśli chodzi o problem z DFP. Wejdz w opcje sterowania i klikając "insert" przejdz na nastepną stronę opcji. Na chyba 3 powinno być DeadZone. Ustaw go na zero, powinno pomóc.

PS2: Moj nick pisze się BlueWind, ale "zdrabniaj do Blue :smt002
_________________
 
 
BlueWind 
Weteran




Wiek: 24
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 555
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06 Cze 2007 11:40   

Nasz car pack na którym obecnie jeździmy. Kto będzie chciał grać z nami musi mieć go zainstalowanego:
http://www.sendspace.com/file/v5lorz
_________________
 
 
szyszek 




Wiek: 29
Dołączył: 12 Sie 2004
Posty: 937
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07 Cze 2007 10:51   

Uhh - sciagnalem jeden plik rar, co zajelo 15 minut, i teraz musze czekac 130 minut zeby sciagnac nastepny, bo wyczerpalem limit. Macie na to jakis sposob?
_________________
PinkNotGay!
Przymruż oczy. Musowo.
 
 
Michu 
Amator
S2




Wiek: 24
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 07 Cze 2007 11:14   

Jesli masz stale ip to sciagnij program:

http://rapidshare.com/fil...oxySwitcher.rar

Podobno dziala, ale nie testowalem, bo mam zmienne ip :smt077

Znalazlem jakas instrukcje:

1.Ściągamy program z http://rapidshare.com/fil...oxySwitcher.rar

2. instalujemy i odpalamy program,

3. klikamy na przycisk (z niebieską strzałką skierowaną w dół) i pobieramy nowe proxy,

4. testujemy ściągnięte proxy (przycisk z zieloną strzałką skierowaną w prawo),

5. wybieramy dobre proxy, i PPM na nim i klikamy na "Switch to this server",

6. możemy teraz ściągnąć coś z rapidshare,

7. następnie czyścimy cookies'y w Internet Explorerze,

8.i wracamy do punktu wyboru proxy i ściągamy kolejny plik.
 
 
 
aik 
Amator
KIA MOTORS :P




Wiek: 29
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 110
Skąd: Katowice
Wysłany: 07 Cze 2007 01:01   

szyszek napisał/a:
Macie na to jakis sposob?

Mamy. Torrenty :smt023
Np tutaj: http://www.torrentreactor.net/view.php?id=954216 (ja z moim beznadziejnym laczem ciagnolem okolo 25 godzin :smt005 )

Ps: Moze dzisiaj cos pojezdzimy? :smt003 Ja mam czas od 17 :smt033

Ps2: w internetowym sklepie cenegi jest World Racing 2 za 14.99zł, chyba sie skusze :hmm:
 
 
aik 
Amator
KIA MOTORS :P




Wiek: 29
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 110
Skąd: Katowice
Wysłany: 07 Cze 2007 03:27   

BlueWind napisał/a:
Nasz car pack na którym obecnie jeździmy. Kto będzie chciał grać z nami musi mieć go zainstalowanego:
http://www.sendspace.com/file/v5lorz

i jeszcze ta slicznotka :smt002 : ftp://ftp.planet-multipla...te_v1.0_wr1.rar
 
 
Michu 
Amator
S2




Wiek: 24
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 08 Cze 2007 11:10   

Polecam wszystkim, gra jest swietna !!

Mimo swojego wieku nie odbiega poziomem od gier typu TDU (no moze troche :smt002 ). Grafika na bardzo dobrym poziomie, to samo jest z fizyka jazdy. Jak na taka grafe to gra ma bardzo niskie wymagania.

Ale mam pytane:

Czy da sie zwiekszyc ilosc wgrywanych samochodow ? (bo mozna tylko 30) :smt012

Edit:

Kilka screenow ode mnie:




Ostatnio zmieniony przez Michu 14 Cze 2007 05:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Jabba 
Profesjonalista
w paleniu sprzęgła




Wiek: 26
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 332
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 10 Cze 2007 11:00   

Nie działaja screeny
_________________
Powered by 1.9 TDI
 
 
 
AchimPL 
Profesjonalista
ZION




Wiek: 27
Dołączył: 16 Kwi 2007
Posty: 444
Skąd: Krapkowice
Wysłany: 10 Cze 2007 11:12   

Czemu w .png, w .jpg będą troszkę gorsze ale 10x lżejsze :smt023
 
 
 
Helga 
Fanatyk
szparko oblatywacz




Wiek: 26
Dołączyła: 23 Lip 2005
Posty: 1036
Skąd: Ostrowiec Św./Kielce
Wysłany: 12 Cze 2007 10:27   

Odświezam i nic :( Pisze coś takiego...
Kod:
Forbidden
You don't have permission to access /pliki/Merc.png on this server.
_________________
 
 
Misiu 
Pasjonat



Wiek: 23
Dołączył: 14 Sty 2005
Posty: 258
Skąd: Konin
Wysłany: 12 Cze 2007 09:14   

wie kto jak jeździć nowymi samochodami? czyli tymi zassanymi
 
 
 
Yakuzatti 
Pasjonat
cabriostyller



Wiek: 24
Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 224
Skąd: Beuthen
Wysłany: 13 Cze 2007 03:41   

No! Sciagam, na stronie jest masa dodatkowych beemek :smt029
_________________
Beemfu pałer!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group